Ne kapd fel a vizet. A póker bizonyos szituációkban egyszerű játék. Dáma párom van a 3. lehetséges legjobb induló lap. Kis téten játszok hobbijátékosok ellen. Beraktam a stackem több mint negyedét a 4bettel. Ez a lap ezen a téten arra van ítélve hogy stackért játszuk. Nem kell megijedni tehát, mert kaptunk egy 5betAllint.Sőt itt én JJ+AK+ de loose-abb ellenfél ellen AAQ+TT+-szal játszok stackért. Mellesleg ezzel a stratégiával(25/20/7) 8 EVBB/100-at hozok, tehát annyira nem lehet rossz :)
"Do for Basketball,Do for Captain America, Do for me baby come on!"
Pre én is azt mondom h 2.5X 4bet, de azt nem fogom fel h mér kéne lecallolnom az allinjét. Tényleg nem, biztos bennem van a hiba. Minden rosszindulat nélkül, tényleg csak az informálódás kedvéért kérdezem a miértjét a dolgoknak. Az egy dolog h a standard 3bet range az amit írtál, de a STANDARD 5betallin range mindenképp QQ+ AKs. CSAK abban az esetben lesz +ev egy
1. MICRO TÉTES 2. 100bb+-os 3. CASH GAME-es
pre allin-call, ha az enemy eltér ettől a standard játéktól. És mondom, teljes mértékben tisztába vagyok azzal, hogy 2010 van, és ez magasabb limiten egész biztosan megállja a helyét, ahol a leveling már nagyobb szerepet játszik. De itt még a játékosok 80%-át P.H. tanítja játszani... Sokan beleesnek abba a hibába h TÚL JÓL játszanak, miközbe aki ellen játszol értetlen és még a 90-es évek játékát játsza. Egyébként ha SnG, vagy mtt lenne, osztanám a véleményed.
Szóval ne nézz debilnek, de ez nekem túl sok indok arra h mosollyal az arcomon calloljam a 100bb-s 5bet allint :)
Pre én is azt mondom h 2.5X 4bet, de azt nem fogom fel h mér kéne lecallolnom az allinjét. Tényleg nem, biztos bennem van a hiba. Minden rosszindulat nélkül, tényleg csak az informálódás kedvéért kérdezem a miértjét a dolgoknak. Az egy dolog h a standard 3bet range az amit írtál, de a STANDARD 5betallin range mindenképp QQ+ AKs. CSAK abban az esetben lesz +ev egy
1. MICRO TÉTES 2. 100bb+-os 3. CASH GAME-es
pre allin-call, ha az enemy eltér ettől a standard játéktól. És mondom, teljes mértékben tisztába vagyok azzal, hogy 2010 van, és ez magasabb limiten egész biztosan megállja a helyét, ahol a leveling már nagyobb szerepet játszik. De itt még a játékosok 80%-át P.H. tanítja játszani... Sokan beleesnek abba a hibába h TÚL JÓL játszanak, miközbe aki ellen játszol értetlen és még a 90-es évek játékát játsza. Egyébként ha SnG, vagy mtt lenne, osztanám a véleményed.
Szóval ne nézz debilnek, de ez nekem túl sok indok arra h mosollyal az arcomon calloljam a 100bb-s 5bet allint :)
Köszi a hsz-eket egész jó kis téma lett ebből(lehet h mégsem haldoklik az oldal?:)) Egy pár megjegyzés tőlem. Propaty: Én általában QQ-val nem áldozni szoktam a pénzem, hanem gyarapítani. Legalábbis hosszútávon. Azért mert draw-s a flop nem kell nála feltétlen draw-nak lennie.Lehet nála a kész lapok közül AK-A9,KT,QT,JT,89 stb. Sziki23: A 100BB-s 4bet allin a gyengék fegyvere aki félnek és/vagy nem tudnak postflop játszani pozícióban (néha elárult)nagy párokkal.A normális méretű 4bet azt a célt is szolgálja hogy rosszabb lapoktól is megadást kaphatok. Keewee4: a preflop call3bet mégha IP is akkor is nagyon weak. A 3bet range(99+,AJs+,KQs,AKo) ellen 60%-os favorit vagyok tehát kerüljön csak be a pénz preflop. Mind! Itt ha 4beteltél akkor soha ne dobj QQ-t az allinre főleg ne mikro téten. A Phil Hellmuth iskola már 1989-ben bezárt, ma már az 5bet nem csak AA lehet...
recuZa;Keewee4: Köszi az érdekes hsz-eket,érdekes gondolatok mind a két oldalon. A parti végét holnap elmesélem, addig vitázzatok csak tovább:)
Köszi a hsz-eket egész jó kis téma lett ebből(lehet h mégsem haldoklik az oldal?:)) Egy pár megjegyzés tőlem. Propaty: Én általában QQ-val nem áldozni szoktam a pénzem, hanem gyarapítani. Legalábbis hosszútávon. Azért mert draw-s a flop nem kell nála feltétlen draw-nak lennie.Lehet nála a kész lapok közül AK-A9,KT,QT,JT,89 stb. Sziki23: A 100BB-s 4bet allin a gyengék fegyvere aki félnek és/vagy nem tudnak postflop játszani pozícióban (néha elárult)nagy párokkal.A normális méretű 4bet azt a célt is szolgálja hogy rosszabb lapoktól is megadást kaphatok. Keewee4: a preflop call3bet mégha IP is akkor is nagyon weak. A 3bet range(99+,AJs+,KQs,AKo) ellen 60%-os favorit vagyok tehát kerüljön csak be a pénz preflop. Mind! Itt ha 4beteltél akkor soha ne dobj QQ-t az allinre főleg ne mikro téten. A Phil Hellmuth iskola már 1989-ben bezárt, ma már az 5bet nem csak AA lehet...
recuZa;Keewee4: Köszi az érdekes hsz-eket,érdekes gondolatok mind a két oldalon. A parti végét holnap elmesélem, addig vitázzatok csak tovább:)
Tudom de én belevettem azt a (te is jogosan beláthatod) erősen megalapozott feltételezést, miszerint turnon feláll a gép elől a playa és meglátogatja az öreg porcelánt... Ebben az esetben river /auto/checkje után el tudjuk vinni a kasszát egy 0.05$-es emeléssel is... Hm... úgyérzem kezdhetjük elölről az elemzést... Egyre jobban hajlok a pre betallinre :D, nyilván ez a helyes döntés, mert így nem kell súlyos agysejt tömegeket mozgósítanunk és pazarolnunk, amiket a hétvégén sokkal szórakoztatóbb tevékenységre is fordíthatnánk.
Legalább preflop egyetértünk :) Amugy a 4bet méretezésed kb akkora amekkora valójában volt, 2.5-2.7. 1.25$ két és félszerese.... Egyébként igen, egy picit több az hatásosabb 3.10-3.20$ kb. Már csak pszichológiailag is :)
Tudom h sokan belehívnak egy random turnbe, igazság szerint pont ez az amit akarok, blöffindukálás. De ez elég játékosfüggő, meg betméretezésfüggő...
Amugy amit az első hozzászólásban írtál recuza a végén, hogyha rádborítja a cbetre akkor fold, az alapjáraton jó, de több profitot termelne ugyanez a gondolat riveresre konvertálva... Mind2en úgy gondoljuk h turn betany, ezért ezen nincs mit vitázni, és valszeg a mérete se nagyon haladná meg a te flop cbet méretedet, ezért nem KELL ezt eldobnod. Pont azért mert ugyanugy meglépi ezt a moveot gyengébb ászzal mint trash, vagy mid pairos lapokkal ev-ért hívva. Riveren mind2en committedek vagytok (ami elég feltűnő dolog egy standard ABC pokeresnek is), így ha behívja a maradék 3-4$-árt ugyanúgy eldobhatod, mintha floppon dobnád a cbet->allinra. De ha nincs ász nála, vagy nagyon gyenge, akkor sd-ért rimánkodva checkelné a rivert, és gyakran nyernéd a mutatást.
Én így terveztem az egész partit, és ez alapján mondtam a checkbehindot, remélem így talán picit logikusabb lesz...:)
Várj, elakadtam az éterben! :D Az oké, hogy riveren kommitálva vagyunk, de ehhez meg kell adnunk egy turn raiset, ahol legyünk őszinték: fingunk sincs hol állunk a partyban. És ha már azt feltételezzük, hogy any turnon betel, akkor azt is feltételezhetjük, hogy any riveren shoveol, pont azért mert kommitálva vagyunk és már nem tud dobni, ezért inkább ő tolja be (igen, nl10en még ilyenkor is van néha fold equityd :D).
Szerintem olcsóbban megússzuk az ászát a cbettel, mint az általad felvázolt line-nal. Cbet/fold -3 dolcsi, az általad vázolt line esetén pedig turnon -3 dolcsi és riveren stack. Arról nem is beszélve, hogy turnon egyáltalán nem biztos, hogy a betje half pot lesz. A shove is benne van + a pot gomb is..
Legalább preflop egyetértünk :) Amugy a 4bet méretezésed kb akkora amekkora valójában volt, 2.5-2.7. 1.25$ két és félszerese.... Egyébként igen, egy picit több az hatásosabb 3.10-3.20$ kb. Már csak pszichológiailag is :)
Tudom h sokan belehívnak egy random turnbe, igazság szerint pont ez az amit akarok, blöffindukálás. De ez elég játékosfüggő, meg betméretezésfüggő...
Amugy amit az első hozzászólásban írtál recuza a végén, hogyha rádborítja a cbetre akkor fold, az alapjáraton jó, de több profitot termelne ugyanez a gondolat riveresre konvertálva... Mind2en úgy gondoljuk h turn betany, ezért ezen nincs mit vitázni, és valszeg a mérete se nagyon haladná meg a te flop cbet méretedet, ezért nem KELL ezt eldobnod. Pont azért mert ugyanugy meglépi ezt a moveot gyengébb ászzal mint trash, vagy mid pairos lapokkal ev-ért hívva. Riveren mind2en committedek vagytok (ami elég feltűnő dolog egy standard ABC pokeresnek is), így ha behívja a maradék 3-4$-árt ugyanúgy eldobhatod, mintha floppon dobnád a cbet->allinra. De ha nincs ász nála, vagy nagyon gyenge, akkor sd-ért rimánkodva checkelné a rivert, és gyakran nyernéd a mutatást.
Én így terveztem az egész partit, és ez alapján mondtam a checkbehindot, remélem így talán picit logikusabb lesz...:)
Szerintem a 4bet/fold line 100BB deepen nem túl okos dolog, kizárólag blöffbe fordítod ezzel a handet érzésem szerint.
Az is tény, hogy way ahead-way behind szituban vagy, de egy értelmesebb játékos (persze ilyenek ritkán vannak NL10en:D) a flop check behind után fixen bele fog hívni bármilyen turn is érkezik és akkor dobnunk kell.. Itt nekünk mindenképpen ászt kell reprezentálnunk, ha már preflop 4beteltünk és ha egy ace high flushdraw-s flopon check behindolunk, azzal kb. homlokunkra írtuk, hogy nem tartunk igényt a kasszára. Szerintem kicsit weak játék ez így, de bőven van ráció abban amit mondasz, hiszen ezen a limiten nagyon gyakran fognak callolgatni oop AJ A10 szerű lapokkal, amit nem igazán fognak elengedni, de annak ellenére, hogy ez egy kényelmetlen szitu, szerintem az optimális(abb) játék mindenképp a cbet/fold.
Szerintem a 4bet/fold line 100BB deepen nem túl okos dolog, kizárólag blöffbe fordítod ezzel a handet érzésem szerint.
Az is tény, hogy way ahead-way behind szituban vagy, de egy értelmesebb játékos (persze ilyenek ritkán vannak NL10en:D) a flop check behind után fixen bele fog hívni bármilyen turn is érkezik és akkor dobnunk kell.. Itt nekünk mindenképpen ászt kell reprezentálnunk, ha már preflop 4beteltünk és ha egy ace high flushdraw-s flopon check behindolunk, azzal kb. homlokunkra írtuk, hogy nem tartunk igényt a kasszára. Szerintem kicsit weak játék ez így, de bőven van ráció abban amit mondasz, hiszen ezen a limiten nagyon gyakran fognak callolgatni oop AJ A10 szerű lapokkal, amit nem igazán fognak elengedni, de annak ellenére, hogy ez egy kényelmetlen szitu, szerintem az optimális(abb) játék mindenképp a cbet/fold.
Pre allinnel csak azt éred el h az összes gyengébb lapot eldobja, az összes erősebbel meg lacallol. Tegyük fel h QQ+ AKs-től kapsz callt pre, ez 28.5% hátrányt jelent neked. Ha úgy ítéled meg, hogy a call range-e AQs+, AKo, TT+, akkor vagy 53°% előnyben. És egy ÁTLAGOS micro játékosnak ez egy igen-igen laza 4betallin callrange.
Két opció közül, a pre call és a kis visszahívás közül szerintem én is a visszahívást választom, ha arra rátolja eldobom. Floppon pedig checkbehind. Vagy nagyon elöl vagy, vagy nagyon hátul, Gyakorlatilag nincs mitől félned, egy esetleges JJ vagy 99 besettesedik, de ennek nyilván kisebb az esélye mint annak, hogy már most verve vagy. 3bet/call range nagyjából ez lehet: AJs+ 88+ AQo+ (a light 3betes lapokat nem számolva, mivel a 3bet után az oddsa simán megvolt egy 78s-re is) Belerakva a QKs-t és az ATs-t is, van 30%-od floppon. Mivel a hívásodra csak azok a lapok fogják eldobni amiket most versz, és csak azok adják akik vernek, ezért én biztos elcheckelném. Egyedül talán a KK-t tudnád dobatni, de ugye nem sanszos h az van nála. Leghamarabb a turn checkje után hívnám meg.
Mi lett a vége? Én így első ránézésre AT,AJ,AQ,TT,JJ-re rakom :)
#2 Kövezzetek meg, de én általában nem preflop döntöm el, hogy postflop mit fogok játszani az adott handdel.. : - ) Nekem speciel nem mind1, hogy a dámáim egy A K 2 vagy egy Q K 3 flopon figyelnek.. :D #3 Bet pot? Minek? Oddsokat akkor sem kapja meg, ha csak 3/4-ed potot betelsz, arról nem is beszélve, hogy 4betelt kasszáról beszélünk, ahol annyira elsődlegesen nem a húzók ellen kell védekeznünk. Preflop allin kellett volna mennie? Az 1.35$-os emelésre szerintem tök fölösleges overbet allin menni, a sima 4bettel nem volt itt semmi gond. #1 Egyébként szerintem preflop nem kötelező itt a 4bet, hiszen pozíciód lesz az ellenfeleden, na meg UTG+1-es emelésre kaptál 3betet, tehát nem valószínű, hogy lófasszal tologatja (főleg nem ilyen regular statokkal). Én jobb játéknak tartom egy reg ellen ilyenkor a callt, hiszen nagyon nehéz dolga lesz oop ellened és te is olcsóbban megúszod egy esetleges szar flop esetén. Természetesen a 4bet ugyanolyan jó (sőt basic NL10-n a bet/broke line QQ-val szvsz), de szerintem a 4bet mérete lehetett volna egy kicsivel nagyobb, legalább a 3bet 2.5x-2.7x-se.
Ilyen előzmények után egy ász magas flopon szerintem kötelező a cbet. A check behinddal az a gond, hogy any turnon ász nélkül is bele fog nyitni (legalábbis egy értelmesebb játékos) és neked dobnod kell, anélkül, h tudnád hogy is állsz.. Én a helyedben 3.5$ körülit cbeteltem volna, aztán ha rámborítja, akkor fold és anyázok. =D
Pre allinnel csak azt éred el h az összes gyengébb lapot eldobja, az összes erősebbel meg lacallol. Tegyük fel h QQ+ AKs-től kapsz callt pre, ez 28.5% hátrányt jelent neked. Ha úgy ítéled meg, hogy a call range-e AQs+, AKo, TT+, akkor vagy 53°% előnyben. És egy ÁTLAGOS micro játékosnak ez egy igen-igen laza 4betallin callrange.
Két opció közül, a pre call és a kis visszahívás közül szerintem én is a visszahívást választom, ha arra rátolja eldobom. Floppon pedig checkbehind. Vagy nagyon elöl vagy, vagy nagyon hátul, Gyakorlatilag nincs mitől félned, egy esetleges JJ vagy 99 besettesedik, de ennek nyilván kisebb az esélye mint annak, hogy már most verve vagy. 3bet/call range nagyjából ez lehet: AJs+ 88+ AQo+ (a light 3betes lapokat nem számolva, mivel a 3bet után az oddsa simán megvolt egy 78s-re is) Belerakva a QKs-t és az ATs-t is, van 30%-od floppon. Mivel a hívásodra csak azok a lapok fogják eldobni amiket most versz, és csak azok adják akik vernek, ezért én biztos elcheckelném. Egyedül talán a KK-t tudnád dobatni, de ugye nem sanszos h az van nála. Leghamarabb a turn checkje után hívnám meg.
Hello! Ne várj tőlem szakszöveget, mert azzal hadi lábon állok, de „gondolataim” vannak.
Én mindig úgy megyek be egy lappal, hogy már előtte eldöntöm, mekkora „áldozatra” vagyok hajlandó vele. Jelen esetben –kövezzetek meg!- én a visszahívására allin mentem volna. Te csak visszahívtál, amit ő megadott. Mi lehet nála? Nem hiszem, hogy AA vagy KK, mert akkor visszahívott volna, vagy allin tesz. Akkor mi lehet? Bármi. Az biztos, hogy hívni fog, és hívása mérete sem lesz mérvadó, mert lehet egy kis hívás mögött csapda. Ha bármilyen Ax van nála, azt képtelen leszel kicsavarni ilyen téten a kezéből, ha setesedett, akkor meg pláne. És itt visszaérünk megint oda, hogy milyen „áldozatra” vagy hajlandó a lapodért? Induljunk ki abból, hogy tényleg hív. Ha nem bízol a lapodban dobd el, ha igen, akkor menj el vele a végsőkig! Az már majdnem részletkérdés, hogy csak visszahívsz vagy allin rakod rögtön. A visszahívásnál, talán jobb az allin, mert ha sor, vagy színhúzója lett a flopon, lehet, hogy még a turnben bízik. De a végén úgyis be kell raknod szerintem az összes pénzed.
Még valami. A statisztika miatt a J9-et, főleg ha egy színű, sokan képtelenek eldobni. Ha az van nála, itt a flop 810-zével 8 outja lesz ………. Én a flopon 810-et látok, lever a víz!
Kommentek
MADriD2010-08-06 17:54:13
Remélem kellően felcsigáztam mindenkit.
Beteltem, allinment,megadtam és vesztettem egy remekül megjátszott AK ellen.Bumm
propaty2010-08-06 15:53:49
Hi Madrid!
Természetesen vicc volt az alábbi hozzászólás, és engem is érdekelne, mi lett a parti vége,
Gl
"és ezt nagyon komolyan mondom"
Előzmény: propaty
Mi lett volna?! A SB félpotot, hívott, én pedig okosan kis gondolkodás után dobtam.
propaty2010-07-28 22:08:12
Mi lett volna?! A SB félpotot, hívott, én pedig okosan kis gondolkodás után dobtam.
Előzmény: Keewee4
Most már tényleg megesz a fene, mi volt a parti vége?:)
Keewee42010-07-28 05:42:34
Most már tényleg megesz a fene, mi volt a parti vége?:)
""Konstánál van flöss, Isten magas!""
Előzmény: MADriD
Köszi Romsy:)
MADriD2010-07-25 21:28:54
Köszi Romsy:)
Előzmény: Romsy
srácok
- ne 4beteljetek monsterrel, ha úgy érzitek utána dobni kéne
- ne menjetek pre overbet allin
Romsy2010-07-25 21:20:12
srácok
- ne 4beteljetek monsterrel, ha úgy érzitek utána dobni kéne
- ne menjetek pre overbet allin
"Poker is a video game!"
MADriD2010-07-25 18:36:11
Ne kapd fel a vizet. A póker bizonyos szituációkban egyszerű játék.
Dáma párom van a 3. lehetséges legjobb induló lap. Kis téten játszok hobbijátékosok ellen.
Beraktam a stackem több mint negyedét a 4bettel. Ez a lap ezen a téten arra van ítélve hogy stackért játszuk. Nem kell megijedni tehát, mert kaptunk egy 5betAllint.Sőt itt én JJ+AK+ de loose-abb ellenfél ellen AAQ+TT+-szal játszok stackért. Mellesleg ezzel a stratégiával(25/20/7) 8 EVBB/100-at hozok, tehát annyira nem lehet rossz :)
1. MICRO TÉTES
2. 100bb+-os
3. CASH GAME-es
Keewee42010-07-25 18:28:02
1. MICRO TÉTES
2. 100bb+-os
3. CASH GAME-es
Köszi a hsz-eket egész jó kis téma lett ebből(lehet h mégsem haldoklik az oldal?:))
Egy pár megjegyzés tőlem.
Propaty: Én általában QQ-val nem áldozni szoktam a pénzem, hanem gyarapítani. Legalábbis hosszútávon.
Azért mert draw-s a flop nem kell nála feltétlen draw-nak lennie.Lehet nála a kész lapok közül AK-A9,KT,QT,JT,89 stb.
Sziki23: A 100BB-s 4bet allin a gyengék fegyvere aki félnek és/vagy nem tudnak postflop játszani pozícióban (néha elárult)nagy párokkal.A normális méretű 4bet azt a célt is szolgálja hogy rosszabb lapoktól is megadást kaphatok.
Keewee4: a preflop call3bet mégha IP is akkor is nagyon weak. A 3bet range(99+,AJs+,KQs,AKo) ellen 60%-os favorit vagyok tehát kerüljön csak be a pénz preflop.
Mind! Itt ha 4beteltél akkor soha ne dobj QQ-t az allinre főleg ne mikro téten. A Phil Hellmuth iskola már 1989-ben bezárt, ma már az 5bet nem csak AA lehet...
MADriD2010-07-25 17:57:29
Köszi a hsz-eket egész jó kis téma lett ebből(lehet h mégsem haldoklik az oldal?:))
Egy pár megjegyzés tőlem.
Propaty: Én általában QQ-val nem áldozni szoktam a pénzem, hanem gyarapítani. Legalábbis hosszútávon.
Azért mert draw-s a flop nem kell nála feltétlen draw-nak lennie.Lehet nála a kész lapok közül AK-A9,KT,QT,JT,89 stb.
Sziki23: A 100BB-s 4bet allin a gyengék fegyvere aki félnek és/vagy nem tudnak postflop játszani pozícióban (néha elárult)nagy párokkal.A normális méretű 4bet azt a célt is szolgálja hogy rosszabb lapoktól is megadást kaphatok.
Keewee4: a preflop call3bet mégha IP is akkor is nagyon weak. A 3bet range(99+,AJs+,KQs,AKo) ellen 60%-os favorit vagyok tehát kerüljön csak be a pénz preflop.
Mind! Itt ha 4beteltél akkor soha ne dobj QQ-t az allinre főleg ne mikro téten. A Phil Hellmuth iskola már 1989-ben bezárt, ma már az 5bet nem csak AA lehet...
Keewee42010-07-25 17:44:15
Egyébként 3.125$
:))
Keewee42010-07-25 17:42:55
Tudom de én belevettem azt a (te is jogosan beláthatod) erősen megalapozott feltételezést, miszerint turnon feláll a gép elől a playa és meglátogatja az öreg porcelánt... Ebben az esetben river /auto/checkje után el tudjuk vinni a kasszát egy 0.05$-es emeléssel is... Hm... úgyérzem kezdhetjük elölről az elemzést... Egyre jobban hajlok a pre betallinre :D, nyilván ez a helyes döntés, mert így nem kell súlyos agysejt tömegeket mozgósítanunk és pazarolnunk, amiket a hétvégén sokkal szórakoztatóbb tevékenységre is fordíthatnánk.
recuZa2010-07-25 17:11:03
Ja és hogy belédkössek: 1.25 x 2.5 = 3.12$
recuZa2010-07-25 17:08:11
Várj, elakadtam az éterben! :D
Az oké, hogy riveren kommitálva vagyunk, de ehhez meg kell adnunk egy turn raiset, ahol legyünk őszinték: fingunk sincs hol állunk a partyban. És ha már azt feltételezzük, hogy any turnon betel, akkor azt is feltételezhetjük, hogy any riveren shoveol, pont azért mert kommitálva vagyunk és már nem tud dobni, ezért inkább ő tolja be (igen, nl10en még ilyenkor is van néha fold equityd :D).
Szerintem olcsóbban megússzuk az ászát a cbettel, mint az általad felvázolt line-nal. Cbet/fold -3 dolcsi, az általad vázolt line esetén pedig turnon -3 dolcsi és riveren stack.
Arról nem is beszélve, hogy turnon egyáltalán nem biztos, hogy a betje half pot lesz. A shove is benne van + a pot gomb is..
Túl sok a "ha" az általad leírt verzióban :D
Keewee42010-07-25 16:51:04
Előzmény: recuZa
Haha, sikerült leírnom a full ellenkezőjét! :D
Az is tény, hogy way ahead-way behind szituban vagy, de egy értelmesebb játékos (persze ilyenek ritkán vannak NL10en:D) a flop check behind után fixen bele fog hívni bármilyen turn is érkezik és akkor dobnunk kell.. Itt nekünk mindenképpen ászt kell reprezentálnunk, ha már preflop 4beteltünk és ha egy ace high flushdraw-s flopon check behindolunk, azzal kb. homlokunkra írtuk, hogy nem tartunk igényt a kasszára.
Szerintem kicsit weak játék ez így, de bőven van ráció abban amit mondasz, hiszen ezen a limiten nagyon gyakran fognak callolgatni oop AJ A10 szerű lapokkal, amit nem igazán fognak elengedni, de annak ellenére, hogy ez egy kényelmetlen szitu, szerintem az optimális(abb) játék mindenképp a cbet/fold.
recuZa2010-07-25 16:27:16
Haha, sikerült leírnom a full ellenkezőjét! :D
Az is tény, hogy way ahead-way behind szituban vagy, de egy értelmesebb játékos (persze ilyenek ritkán vannak NL10en:D) a flop check behind után fixen bele fog hívni bármilyen turn is érkezik és akkor dobnunk kell.. Itt nekünk mindenképpen ászt kell reprezentálnunk, ha már preflop 4beteltünk és ha egy ace high flushdraw-s flopon check behindolunk, azzal kb. homlokunkra írtuk, hogy nem tartunk igényt a kasszára.
Szerintem kicsit weak játék ez így, de bőven van ráció abban amit mondasz, hiszen ezen a limiten nagyon gyakran fognak callolgatni oop AJ A10 szerű lapokkal, amit nem igazán fognak elengedni, de annak ellenére, hogy ez egy kényelmetlen szitu, szerintem az optimális(abb) játék mindenképp a cbet/fold.
Két opció közül, a pre call és a kis visszahívás közül szerintem én is a visszahívást választom, ha arra rátolja eldobom. Floppon pedig checkbehind.
Vagy nagyon elöl vagy, vagy nagyon hátul, Gyakorlatilag nincs mitől félned, egy esetleges JJ vagy 99 besettesedik, de ennek nyilván kisebb az esélye mint annak, hogy már most verve vagy. 3bet/call range nagyjából ez lehet: AJs+ 88+ AQo+ (a light 3betes lapokat nem számolva, mivel a 3bet után az oddsa simán megvolt egy 78s-re is) Belerakva a QKs-t és az ATs-t is, van 30%-od floppon. Mivel a hívásodra csak azok a lapok fogják eldobni amiket most versz, és csak azok adják akik vernek, ezért én biztos elcheckelném. Egyedül talán a KK-t tudnád dobatni, de ugye nem sanszos h az van nála. Leghamarabb a turn checkje után hívnám meg.
recuZa2010-07-25 16:17:58
#2 Kövezzetek meg, de én általában nem preflop döntöm el, hogy postflop mit fogok játszani az adott handdel.. : - ) Nekem speciel nem mind1, hogy a dámáim egy A K 2 vagy egy Q K 3 flopon figyelnek.. :D
#3 Bet pot? Minek? Oddsokat akkor sem kapja meg, ha csak 3/4-ed potot betelsz, arról nem is beszélve, hogy 4betelt kasszáról beszélünk, ahol annyira elsődlegesen nem a húzók ellen kell védekeznünk. Preflop allin kellett volna mennie? Az 1.35$-os emelésre szerintem tök fölösleges overbet allin menni, a sima 4bettel nem volt itt semmi gond.
Egyébként szerintem preflop nem kötelező itt a 4bet, hiszen pozíciód lesz az ellenfeleden, na meg UTG+1-es emelésre kaptál 3betet, tehát nem valószínű, hogy lófasszal tologatja (főleg nem ilyen regular statokkal). Én jobb játéknak tartom egy reg ellen ilyenkor a callt, hiszen nagyon nehéz dolga lesz oop ellened és te is olcsóbban megúszod egy esetleges szar flop esetén.
Természetesen a 4bet ugyanolyan jó (sőt basic NL10-n a bet/broke line QQ-val szvsz), de szerintem a 4bet mérete lehetett volna egy kicsivel nagyobb, legalább a 3bet 2.5x-2.7x-se.
Ilyen előzmények után egy ász magas flopon szerintem kötelező a cbet. A check behinddal az a gond, hogy any turnon ász nélkül is bele fog nyitni (legalábbis egy értelmesebb játékos) és neked dobnod kell, anélkül, h tudnád hogy is állsz.. Én a helyedben 3.5$ körülit cbeteltem volna, aztán ha rámborítja, akkor fold és anyázok. =D
Keewee42010-07-25 15:59:06
Két opció közül, a pre call és a kis visszahívás közül szerintem én is a visszahívást választom, ha arra rátolja eldobom. Floppon pedig checkbehind.
Vagy nagyon elöl vagy, vagy nagyon hátul, Gyakorlatilag nincs mitől félned, egy esetleges JJ vagy 99 besettesedik, de ennek nyilván kisebb az esélye mint annak, hogy már most verve vagy. 3bet/call range nagyjából ez lehet: AJs+ 88+ AQo+ (a light 3betes lapokat nem számolva, mivel a 3bet után az oddsa simán megvolt egy 78s-re is) Belerakva a QKs-t és az ATs-t is, van 30%-od floppon. Mivel a hívásodra csak azok a lapok fogják eldobni amiket most versz, és csak azok adják akik vernek, ezért én biztos elcheckelném. Egyedül talán a KK-t tudnád dobatni, de ugye nem sanszos h az van nála. Leghamarabb a turn checkje után hívnám meg.
Sziki232010-07-25 13:23:18
Szerintem is preflop kellett volna all in menned, de ha már igy alakullt akkor bet pot flop után...
""Ami nem öl meg az megerősit.""
propaty2010-07-25 06:48:35
Hello!
Ne várj tőlem szakszöveget, mert azzal hadi lábon állok, de „gondolataim” vannak.
Én mindig úgy megyek be egy lappal, hogy már előtte eldöntöm, mekkora „áldozatra” vagyok hajlandó vele. Jelen esetben –kövezzetek meg!- én a visszahívására allin mentem volna.
Te csak visszahívtál, amit ő megadott. Mi lehet nála? Nem hiszem, hogy AA vagy KK, mert akkor visszahívott volna, vagy allin tesz. Akkor mi lehet? Bármi.
Az biztos, hogy hívni fog, és hívása mérete sem lesz mérvadó, mert lehet egy kis hívás mögött csapda. Ha bármilyen Ax van nála, azt képtelen leszel kicsavarni ilyen téten a kezéből, ha setesedett, akkor meg pláne.
És itt visszaérünk megint oda, hogy milyen „áldozatra” vagy hajlandó a lapodért?
Induljunk ki abból, hogy tényleg hív. Ha nem bízol a lapodban dobd el, ha igen, akkor menj el vele a végsőkig! Az már majdnem részletkérdés, hogy csak visszahívsz vagy allin rakod rögtön. A visszahívásnál, talán jobb az allin, mert ha sor, vagy színhúzója lett a flopon, lehet, hogy még a turnben bízik.
De a végén úgyis be kell raknod szerintem az összes pénzed.
Még valami. A statisztika miatt a J9-et, főleg ha egy színű, sokan képtelenek eldobni.
Ha az van nála, itt a flop 810-zével 8 outja lesz ……….
Én a flopon 810-et látok, lever a víz!
HH:

PartyPoker Game #47216119685: $10.00 USD NL Texas Hold`em - Saturday, July 24, 05:09:04 ET 2010 Table Phoebe II (Real Money)
Seat 1: BTN ( $10.00 USD )
Seat 2: SB ( $14.56 USD )
Seat 3: BB ( $10.55 USD )
Seat 4: MP1 ( $43.59 USD )
Seat 5: Hero ( $10.39 USD )
Seat 6: CO ( $12.24 USD )
SB posts small blind ($0.05 USD).
BB posts big blind ($0.10 USD).
The button is in seat #1
HOLE CARDS
Dealt to Hero
MP1 folds, Hero raises ($0.30 USD), CO folds, BTN folds, SB raises ($1.25 USD), BB folds, Hero raises ($2.90 USD), SB calls ($1.90 USD)
FLOP
SB checks
MADriD ???
Szerintetek floppon mi a helyes lépés?
Ellenfélről statok: 23/16 4.8-as 3bet.
Gondolatok?
MADriD2010-07-24 23:43:21
HH:

PartyPoker Game #47216119685: $10.00 USD NL Texas Hold`em - Saturday, July 24, 05:09:04 ET 2010 Table Phoebe II (Real Money)
Seat 1: BTN ( $10.00 USD )
Seat 2: SB ( $14.56 USD )
Seat 3: BB ( $10.55 USD )
Seat 4: MP1 ( $43.59 USD )
Seat 5: Hero ( $10.39 USD )
Seat 6: CO ( $12.24 USD )
SB posts small blind ($0.05 USD).
BB posts big blind ($0.10 USD).
The button is in seat #1
HOLE CARDS
Dealt to Hero
MP1 folds, Hero raises ($0.30 USD), CO folds, BTN folds, SB raises ($1.25 USD), BB folds, Hero raises ($2.90 USD), SB calls ($1.90 USD)
FLOP
SB checks
MADriD ???
Szerintetek floppon mi a helyes lépés?
Ellenfélről statok: 23/16 4.8-as 3bet.
Gondolatok?